Μπαμπού: Η υφαντική ίνα του μέλλοντος

Μπαμπού: Η υφαντική ίνα του μέλλοντος

Μπαμπού: Η υφαντική ίνα του μέλλοντος

Μπαμπού: Η υφαντική ίνα του μέλλοντος

Η οικολογία εκτός από το πιάτο και τον κήπο μας τώρα κατακτά και την γκαρνταρόμπα μας. α πράσινα υφάσματα. Προέρχονται από τη μητέρα φύση κι είναι φτιαγμένα από: μπαμπού. Τώρα μάλιστα αρχίζουν να συναγωνίζονται τις μέχρι τώρα συμβατικές και γνωστές σε όλους μας ίνες από πετρέλαιο και μη βιολογικό βαμβάκι, οι οποίες περιέχουν δεκάδες χημικά που αποδεσμεύονται και μέρος τους απορροφώνται από το δέρμα προκαλώντας έτσι δερματικές αλλεργίες.

Ίνες από μπαμπού:

Το μπαμπού, για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί, χρειάζεται να υποστεί μία σημαντική επεξεργασία, χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατή η δημιουργία ινών από το φυτό αυτό. Από την άλλη, επειδή το μπαμπού είναι πολύ ανθεκτικό δεν χρειάζεται ούτε παρασιτοκτόνα ούτε λιπάσματα, θέλει ελάχιστο νερό και φυτρώνει εξαιρετικά γρήγορα. Τα ρούχα από ίνες μπαμπού είναι πάρα πολύ μαλακά κι απαλά, άνετα και ενδείκνυνται για τις ευαίσθητες επιδερμίδες.
Tα τελευταία χρόνια με την επιστημονική τεκμηρίωση ότι τα συνθετικά υφάσματα μπορεί να προκαλέσουν ποικίλα προβλήματα στον άνθρωπο, τα οικολογικά ρούχα έγιναν επιτακτική ανάγκη και έκαναν την εμφάνισή τους μαζί με άλλα προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον (σακούλες, καλλυντικά). Σύμφωνα με την βιολόγο κ. Κρίστα Παππά, «τα οικολογικά ρούχα έχουν επιβαρύνει στο ελάχιστο το φυσικό περιβάλλον κι έχουν φτιαχτεί με σεβασμό προς τον άνθρωπο».
Γι′ αυτό τον λόγο τα υφάσματα από μπαμπού έχουν πολλά οφέλη για τον χρήστη, καθώς:
– Διευκολύνουν τη δερματική αναπνοή.
– Δεν προκαλούν κνησμούς και αλλεργίες.
– Μας προστατεύουν από τους μύκητες και την ακτινοβολία.
– Νιώθουμε όλα τα οφέλη της ίνας (π.χ.: την απαλότητα του βαμβακιού).
– Είναι θερμορυθμιστικά, δηλαδή μας κρατάνε ζεστούς τον χειμώνα και δροσερούς το καλοκαίρι.
– Απορροφούν τον ιδρώτα και την υγρασία.
– Αισθητικά, είναι πιο μαλακά, γιατί δεν έχουν χλωριωθεί.

Πηγη:http://iasis.tv/bamboo-i-ifantiki-ina-tou-mellontos/

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *